Københavns Længste Loppemarked

Lidt om Københavns Længste Loppemarked

Gratis Entré og massevis af spændende genbrugs ting og sager af både nyt og gammelt.

Om Markedet

Københavns Længste Loppemarked startede i juni 2023 for første gang og gik over alles forventning med et besøgsantal på over 6.000 besøgende på bare den ene dag. 

Markedet blev igangsat af Ørestad Loppemarked i samarbejde med GFS Ørestad på baggrund af at skabe mere liv i Ørestad og for at give de mindre erhverv i Ørestad mulighed for at få flere gæster mm. 

Københavns Længste Loppemarked bryder ikke bare igennem med gratis entré, men også med sin fantastiske lokation midt i Ørestad, som kun er få minutters kørsel fra indre København, Amager og til motorvejen og med utallige offentlige transport muligheder. 

Markedet strækker sig med sine over 1,8km igennem Ørestad med start på Kay Fisker Plads som har beliggenhed på modsat side af gaden af FIELDS Shoppingcenter. Kay Fisker Plads er samtidig centrum for gode offentlige transport muligheder med busholdeplads, Ørestad metro station og Ørestad St. hvorfra man kan tage regional toget. Alle offentlige transportmuligheder er med direkte adgang til markedet. Markedet strækker sig ned langs Ørestads Boulevard ned forbi den næste metro st. “Bella Center” som også har perron direkte til markedet. Det er derfor nemt både via bil og offentlig transport at komme til Københavns Længste Loppemarked. 

Den længe strækning på 1,8km byder på 2 rækker af loppemarkeds stadeholdere, samt det ekstra areal af kræmmerboder og spiseboder – så husk ordentlige sko at gå rundt i, og planlæg dagen til at bruge god tid på markedet, da det samlede salgsmeter runder de 5km samlet set. 

Der bydes på over 400 loppemarkedsstandpladser og 30 kræmmerboder. derudover vil der være et hyggeligt og lækkert streetfood marked hvor man også vil kunne sidde og nyde sin mad. Har man børnene med, vil der være mulighed for at børnene kan bruge lidt energi på sjove trampoliner mens forældrene får hvilet benene. 

Københavns Længste Loppemarked differentiere sig fra de store kræmmermarkeder, hvor det bl.a. hovedsageligt er erhvervsmæssige kræmmerstande, med tivoli og kendte live musikanter samt entré pris for alle besøgende. Købehavns Længste Loppemarked er for det første med gratis Entré og byder derfor alle velkommen uden at skulle betale for at komme ind som besøgende. Derudover bydes der her på hovedsageligt private stadeholdere som sælger ud af deres genbrug fra deres hjem. De mange private stadeholdere byder på hver sin måde at opstille sine genstande på både som professionelt og uprofessionelt manér og har alle vidt forskellig ting og sager med hjemmefra – til forskel fra de større kræmmermarkeder, hvor der oftest ville kunne møde e par hundrede kræmmerboder hvoraf hver 10’ende stand er den nøjagtig samme som man gik forbi for 10 meter siden med salg af læder tasker eller bælter. Vi går op i den store forskellighed, som vi her kan byde ind med over 400 vidt forskellige stande.

Den gratis entré udgør selvfølgelig derfor også, at Københavns Længste Loppemarked ikke løber afsted med det største budget til kendte musikanter og stort tivoli – men vi gør stadig noget ud af, at der er underholdning for de små i form af tryllekunstner, gadegøgler, se en brandbil mm. samt lidt lækker mad via streetfood trucks. 

Standpladserne måler hovedsageligt 3x3m mens kræmmerboderne måler 3x6m. Der vil yderligere være standpladser som har andre mål. 

Under markedet vil der være lidt hyggeligt orkester i løbet af dagen, samt tryllekunstner, live musik af lokale musikkere, se en brandbil og gadegøgl mm