Om

Ørestad loppemarked 2020 til nu

Ørestad Loppemarked blev oprindeligt opstartet af Bjørn Herholdt Jensen i Ørestad, som aktivitet i byen, da Ørestad manglede aktivitet og liv i gaden.

Det første marked blev afholdt i midt 2020 på Ørestads Boulevard 190, bag Rema 1000 på den tomme grusgrund. Corona havde sat sine spor i hverdagen, men der måtte ske lidt i Ørestad. Det første afholdte loppemarked blev derfor afholdt en lørdag med blot 22 tilmeldte stadeholdere. Men aktiviteten var stor og stadeholderne havde en hyggelig dag og fik solgt fra gemmerne.

Bjørn valgte derfor at igangsætte flere loppemarkeder henover sommeren, men som en hyggelig side gesjæft. Grundet loppemarkedet var nyt og det var under corona, skulle priserne ikke være høje, men derimod blot dække udgifterne. Grundet corona restriktioner blev det sværere at afholde arrangementer såvel som loppemarkeder, men med hård kamp og gåpåmod, blev der indkøbt håndsprit til alle stande til hvert marked og der blev sørget for at alle restriktioner blev overholdt. Det endte alligevel derfor med afholdelse af loppemarked næsten hver lørdag mellem kl. 10-15.

Da sommersæsonen var slut for 2020, valgte Bjørn at begynde planlægning for fortsættelse af Loppemarkeder i 2021 – men det skulle være et mere attraktivt beliggenhed. i godt samarbejde med grundejerforeningen i Ørestad, fik vi tildelt 2 pladser som vi kunne få lov at afprøve. ud for streethallen på Ørestads Boulevard og på det store fortov på Asger Jorns allé. Det blev derfor valgt, at hver anden weekend skulle afholdes på hvert af de 2 beliggenheder. Igen trods corona var det en kamp mod restriktioner og tilladelser der ændredes uge til uge. Med afstands optegnelser, utallige retningslinjer og håndsprit og mundbind indkøb, lykkedes det at blive godkendt til afholdelse af Loppemarkeder af både kommune og politi. Ørestad loppemarked var derfor det første københavnske loppemarked der fik lov at afholde udendørs loppemarked i 2021, og satte derpå sit præg. De første mange markeder blev besøgt af politiet, som tjekkede overholdelse af alt hvad vi havde lovet og uden anmærkninger.

i juli 2021 indgik Ørestad Loppemarked og dragørmarked mindre samarbejde om at opsætte kæmpe weekendmarked i byparken med over 100 loppestande og lækre madboder/foodtrucks. med kort varsel blev det hele sat på benene og med ca. 110 loppestande lørdag d. 20/8 og ca. 120 loppestande søndag d. 21/8 samt hyggeligt spise område med foodtrucks og et trampolinlin, havde Ørestad et af de største markeder i byparken. Weekenden blev besøgt af over 2.000 glade besøgende gæster, som nød godt af de mange loppestande og gode madanretninger.

2021 sluttede af i Oktober måned med ugentlige loppemarkeder ved byparken.

Den kommende sæson for 2022 lover Bjørn store planer og ændringer, som skal begå sig på store et stort månedligt marked ligesom det i august 2021. Hertil med mange spændende idéer som vil blive løftet sløret for, når tiden nærmer sig for åbning af sæson 2022.

Bjørn siger, at man som stadeholder kan forvente en lille prisforøgelse for at dække udgifterne, men at priserne stadig vil være i den lave ende ift. det generelle marked.

“Med det markedsform der kommer til at blive tilbudt i 2022, vil prisen være generelt lavere end det gennemsnitlige prisleje. Ørestad loppemarked vil i 2022 ikke blot være kendetegn for normalt gade loppemarked, men halvt kræmmermarked og halvt loppemarked – størrelsen på markedet, altså antal loppestande forventes at ligge over de 100 og hvis det bliver muligt at benytte mere plads i 2022 så kan der måske rammes de 150-200 stadepladser. Derudover vil der være spisested med foodtrucks og madboder ligesom på et godt gammeldags kræmmermarked. og til sidst…. ja, det kommer jeg ind på når vi nærmer os sæsonstart, med de ting der ellers er i ærmet. – Hertil har Ørestad Loppemarked trods 2 hårde år med corona, skabt et marked navn. så jeg forventer helt klart langt større tilslutning og besøgstal end 2021. Og det skal trods alt huskes på, at 2021 overgik alle forventninger, og havde en stadeholder stigning på over 100% imod 2020.”

Missionen

Missionen er at få opsat et Københavnsk kæmpe udendørs marked til fair deltager pris. Et marked som alle kan deltage på, om du er privat, Kræmmer eller virksomhedsejer.

Vores mission er også at få de helt gode gamle markeds værdier sat i spil igen. Men med en blanding af ikke bare cvr registrerede kræmmere og virksomheder, men derimod hovedsageligt de private loppestande der sælger ud af gemmerne.