Presseomtale

Ørestad Avis omtale d. 5/5-22

https://e-avis.bydelsaviserne.dk/p/oerestad-avis/2022-05-05/a/loppemarkedsaeson-starter/2981/531193/28064589

https://e-avis.bydelsaviserne.dk/p/oerestad-avis/2022-05-05/r/6/10-11/2981/531193

Loppemarkedssæson starter

• Den nyeste version af Ørestad Loppemarked startede i sommerperioden 2020 af Bjørn H. Jensen i Ørestad Syd bag Rema1000. I år har han planlagt fem store store markeder ved Byparken, hvor der vil være 100-150 loppestande, 20-30 kræmmere, 4-6 foodtrucks og diverse aktiviteter.

“Ørestad er kendt for mange ting, og vi ønsker at kunne byde ind med noget ekstra som byen kan være ansigt udad til for at skabe tilstrømning af liv, så det ikke kun er Field’s der trækker folk til,” siger Bjørn H. Jensen, som også søger samarbejder med lokale iværksættere og virksomheder som måske har lyst til at opstille en salgsbod. Læs mere i annoncen side 11.

Ørestad Avis omtale d. 10/2-22

https://orestad-avis.dk/kultur/klar-til-slaa-katten-af-toenden-i-byparken

Katten af tønden i Byparken Ørestad

Historikere mener, at fastelavn-ritualet begyndte på Amager, da hollænderne bosatte sig på øen tilbage i 1500-tallet. Dengang havde de hollandske ‘amagerkanere’ en ægte levende kat i tønden. I dag har vi dog udskiftet katten med slik og søde sager, og dedikeret festen til de små.

I år kan børn fra 0-13 år gå efter titlen som kattedronning eller -konge midt i Ørestad. Det foregår i Byparken lørdag 26. februar kl. 12-14. Det er Ørestad Loppemarked, som er arrangør.

Der vil være en tønde til følgende aldersgrupper:

  • 0-5 år
  • 6-9 år
  • 10-13 år

Tøndeslagningen starter kl. 12.15.

Klokken 1300 er der kåring af en kattedronning og en kattekonge i hver aldersgruppe, og dertil kommer en kåring for bedste udklædning.

Der vil også være salg af kaffe, kage og fastelavnsboller. Det er gratis at deltage.

Ørestad Avis omtale d. 9/8-21

Årets største marked løber af stablen i Ørestad 21. og 22. august, hvor Ørestad Loppemarked og Øresundsmarkedet slår sig sammen.

Byparken får besøg af Øresundsmarkedet, som normalt holder til i Dragør Havn, med streetfood-stemning og kræmmerboder. Ørestad Loppemarked, som normalt holder til ved Streethallen eller Asger Jorns Allé, afholdes også samme weekend. De to markeder har i den anledning valgt at slå sig sammen om at skabe årets største marked i Byparken.

Øresundsmarkedet, som arrangeres af Christian Willesen, holder normalt til i Dragør Havn hver sommer, og i mange år har de forsøgt sig at køre rundt i landet til blandt andet Islands Brygge og nu Byparken i Ørestad. Øresundsmarkedets streetfood-stemning sammensættes med Ørestad Loppemarkeds mange private loppeboder.

”Med en sammensætning af de to markeders mange foodtrucks og kræmmerboder kan det kun blive en ægte kræmmerstemning. Øresundsmarkedets foodtrucks og de lækre kræmmerboder med mange spændende sager som friske spegepølser og flotte silkekjoler skaber den gode gamle kræmmeroplevelse, der kunne opleves i gamle dage,” fortæller Bjørn H. Jensen, arrangør af Ørestad Loppemarked.

Ørestad Loppemarked, som arrangeres af Bjørn H. Jensen og hans kæreste, har for andet år i træk været afholdt hver lørdag i sommerperioden i Ørestad. ”Loppemarkedet er vokset og forventes endnu større i 2022,” fortæller Bjørn H. Jensen.

Ørestad Loppemarked, som normalt byder ind med 30-50 loppestande, kan i weekenden fra 21. til 22. august byde på over 100 tilmeldte loppestande. ”Mange af de omkringboende i Ørestad har valgt at deltage med en bod, men også mange udenbys fra har tilmeldt sig. Vi har nogle helt fra Maribo og Fyn, som deltager,” fortæller Bjørn H. Jensen.

Både arrangøren af Øresundsmarkedet, Christian Willesen, og Bjørn H. Jensen fortæller, at de har tiltro til, at årets største af slagsen bliver en succes.

Arrangementet er gratis for alle, og vil man deltage med en stand, koster det 100 kroner. Læs mere om tilmelding på Ørestad Loppemarkeds Facebook-side.

Arrangementet den 21. og 22. august foregår på Ørestads Boulevard 70.

Ørestad Avis omtale d. 3/5-21

Loppemarkedet vender tilbage

Nyt loppemarked skyder op ved Streethallen på Ørestads Boulevard 55 fra midten af maj. Markedet skal udvikle sig til et rigtigt kræmmermarked med musik og mad, håber initiativtageren Bjørn Jensen.

Efter stor succes sidste år, hvor Bjørn Jensen sammen med sin kæreste afholdt et loppemarked på Robert Jacobsens Vej, skal projektet nu genopstå:
”Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes på trods af corona. Vi har fået de sidste tilladelser af kommunen og politiet til at afholde det ved streethallen i år, så det skal vi prøve af. Vi håber, at det vil skabe noget mere byliv, som ikke er inde i Field’s,” fortæller arrangøren, Bjørn Jensen.  

For Bjørn og hans kæreste er det særligt vigtigt med initiativer som kan styrke bylivet i Ørestad: 
”Vi startede sidste år, fordi vi ville skabe liv i gaderne i Ørestad. Kommunens oprindelige planer var jo, at bygningerne langs Asger Jorns Allé skulle have deres egen gågade med liv i stueplan, men det ser ud til at blive begrænset. Derfor gik min kæreste og jeg sammen om at oprette Ørestad Loppemarked på byggetomten ved Himmelbyen. Og det var en stor succes,” fortæller han.

Ny beliggenhed ved streethallen
Det nye loppemarked åbner første gang 15. maj fra kl. 10-15, og vil fremover være åbent hver lørdag på gangarealet ved streethallen på Ørestads Boulevard 55. Det er en åben gade, hvor man kan komme ind fra begge sider,.
“Vi er til stede ved begge indgange, så vi kan overholde de restriktioner, der er pålagt os. Der er afstand mellem standene og der må p.t. maksimalt kan være 75. Og så glæder vi os selvfølgelig til 11. juni, hvor forsamlingsforbuddet ophæves udenfor, hvis alt går efter planen,” siger Bjørn Jensen.

Hvis man vil have en stand på det nye loppemarked, kan man kontakte Bjørn på loppemarkedets facebookside, hvor man kan skrive direkte til ham på messenger og reservere en stand. Allerede nu er projektet meget populært:
”Indtil videre har vi meldt ud, at vi kan være maksimalt 40 stande, og der er næsten fyldt op allerede. Folk skal være velkomne til at komme og sælge ud af de ting, de ikke længere har brug for.”

Kræmmermarked i kikkerten
Det nye loppemarked skal samle bydelens borgere, og så skal det skabe mere liv i gaden. Derudover ønsker Bjørn og hans kæreste, at de i fremtiden i samarbejde med kommunen kan udvikle det til noget endnu større:
”Senere på året håber vi også på at kunne lave det mere som et kræmmermarked, når det bliver varmere, og når forsamlingsforbuddet er lavere eller helt væk. Der vil vi gerne have madboder ud fra de lokale erhverv i området samt musikere, der kan komme og optræde. Vi vil rigtig gerne med det her projekt skabe et stærkere netværk mellem de lokale erhverv og borgerne i Ørestad,” siger Bjørn Jensen.

Det første loppemarked i Ørestad så dagens lys på Kay Fiskers Plads i 2008. Medarrangør var Ørestad Avis. Markedet var populært, men udfordret af stærk blæst på pladsen. Senere opstod nye loppemarkeder, Bl.a.i Byparken i Ørestad City, og en enkelt gang indendørs – hos Ørestad Gymnasium.

Ørestad Loppemarked. Ørestad Boulevard 55. Det er gratis for gæster at deltage. Det udendørs forsamlingsforbud hæves til 75 personer fra 6. maj og udfases gradvist frem til 11. juni, hvor det helt ophæves.