Om os

Ørestad loppemarked 2020 til nu

Ørestad Loppemarked blev oprindeligt opstartet af Bjørn Herholdt Jensen i Ørestad, som aktivitet i byen, da Ørestad manglede aktivitet og liv i gaden.

Det første marked blev afholdt i midt 2020 på Ørestads Boulevard 190, bag Rema 1000 på den tomme grusgrund. Corona havde sat sine spor i hverdagen, men der måtte ske lidt i Ørestad. Det første afholdte loppemarked blev derfor afholdt en lørdag med blot 22 tilmeldte stadeholdere. Men aktiviteten var stor og stadeholderne havde en hyggelig dag og fik solgt fra gemmerne.

Bjørn valgte derfor at igangsætte flere loppemarkeder henover sommeren, men som en hyggelig side gesjæft. Grundet loppemarkedet var nyt og det var under corona, skulle priserne ikke være høje, men derimod blot dække udgifterne. Grundet corona restriktioner blev det sværere at afholde arrangementer såvel som loppemarkeder, men med hård kamp og gåpåmod, blev der indkøbt håndsprit til alle stande til hvert marked og der blev sørget for at alle restriktioner blev overholdt. Det endte alligevel derfor med afholdelse af loppemarked næsten hver lørdag mellem kl. 10-15.

2021

Da sommersæsonen var slut for 2020, valgte Bjørn at begynde planlægning for fortsættelse af Loppemarkeder i 2021 – men det skulle være et mere attraktivt beliggenhed. i godt samarbejde med grundejerforeningen i Ørestad, fik vi tildelt 2 pladser som vi kunne få lov at afprøve. ud for streethallen på Ørestads Boulevard og på det store fortov på Asger Jorns allé. Det blev derfor valgt, at hver anden weekend skulle afholdes på hvert af de 2 beliggenheder. Igen trods corona var det en kamp mod restriktioner og tilladelser der ændredes uge til uge. Med afstands optegnelser, utallige retningslinjer og håndsprit og mundbind indkøb, lykkedes det at blive godkendt til afholdelse af Loppemarkeder af både kommune og politi. Ørestad loppemarked var derfor det første københavnske loppemarked der fik lov at afholde udendørs loppemarked i 2021, og satte derpå sit præg. De første mange markeder blev besøgt af politiet, som tjekkede overholdelse af alt hvad vi havde lovet og uden anmærkninger.

i juli 2021 indgik Ørestad Loppemarked og dragørmarked mindre samarbejde om at opsætte kæmpe weekendmarked i byparken med over 100 loppestande og lækre madboder/foodtrucks. med kort varsel blev det hele sat på benene og med ca. 110 loppestande lørdag d. 20/8 og ca. 120 loppestande søndag d. 21/8 samt hyggeligt spise område med foodtrucks og et trampolinlin, havde Ørestad et af de største markeder i byparken. Weekenden blev besøgt af over 2.000 glade besøgende gæster, som nød godt af de mange loppestande og gode madanretninger.

2021 sluttede af i Oktober måned med ugentlige loppemarkeder ved byparken.

2022

I 2022 var planen at opstille markeder som markedet i august 2021, med streetfood og siddepladser.

Markederne blev afholdt ca. 2 gange om måneden både lørdag og søndag, for at gøre det mere attraktivt i form af større marked og flere besøgende, samt et hyggeligt streetfood hjørne og enkelte kræmmerboder. Størrelsen på markedet blev til ca. 100 standpladser i gennemsnit pr markedsdag, hvilket gjorde Ørestad Loppemarked til et af de mest voksende loppemarkeder i KBH på blot 2 år og dette trods Corona i sin spæde opstart. Bjørns vision med markedet skulle dog holde sig til at alle skal have råd til at deltage på loppemarked, og især at man som sælger på Ørestad Loppemarked går derfra med en større fortjeneste end man betaler for en standplads. prisniveauet blev derfor holdt til en fair pris, og til et af Københavns billigste stand priser. 

2022 var også første gang Ørestad Loppemarked stilte Fastelavns arrangement op i Byparken. Med støtte og godkendelse fra GFS Ørestad blev der opsat 3 fastelavns tønder i byparken og med gratis deltagelse for alle børn i alderen 0-13år. Der var stor tilslutning med over 100 børn der slog til tønderne. 

2023

2023 startede med kedelig melding om mindre plads til afholdelse af loppemarked, da området inde i Byparken ikke længere kunne benyttes. Det skar ca. 50 pladser af markedet, samtidig stoppede samarbejdet mellem Ørestad Loppemarked og Dragørmarkedet i forhold til streetfood. Ørestad Loppemarked blev derfor mindre men gejsten blev holdt oppe. 

Markederne blev afholdt på samme vis som i 2022 med ca. 1-2 gange om måneden fra april til september. De første markeder startede fint med fuldt hus, men grundet et år med meget dårligt vejr og uheldige markedsdage med udsigt til regn, var markedsdagene ikke så store som i 2022 og havde en gennemsnitligt antal stande på ca. 50stk. 

I samarbejde med GFS Ørestad med interesse for at skabe liv og stemning i Ørestad, igangsattes et kæmpe marked med risiko for at det kunne gå både godt og skidt. Markedet blev kaldt “KBH Længste Loppemarked” og indeholdte 350 loppemarkeds stande på en strækning fra Kay Fiskers Plads, overfor Fields og ned forbi Bella Center metro – i alt 1,3km fyldt med stande af 2 rækker. Yderligere blev der fokuseret på en masse god underholdning for børn og familier. 

Markedet blev afholdt d. 16 juni og blev en klar større succes en forventet med et besøgstal på mellem 6.000-10.000 besøgende og fuldt hus af stande. De enkelte stande solgte ud af deres genstande som aldrig før og underholdningen var god og hyggelig. 

Fastelavn blev igen afholdt og her med ca. 150 deltagende børn og med fantastiske kattekonge og kattedronning præmier. 

2023 var derfor et både mindre godt år men med KBH Længste Loppemarked en kæmpe succes.  

 

2024

2024 bliver et spændende år, hvor KBH Længste Loppemarked som var en kæmpe succes stilles hele 2 gange. 15 juni og 17 august. Der bliver plads til over 400 standpladser og udvidet med streetfood og kræmmerboder og selvfølgelig en masse god underholdning for børn og familie ligesom sidste år. Det forventes et endnu større besøgstal end i 2023.

De månedlige loppemarkeder vil blive afholdt på samme vis som i 2023 ca. 1-2 gange om måneden og plads til ca. 100 standpladser. 

Vi vil fastholde fastelavns traditionen med gratis deltagelse for alle børn i alderen 0-13år, og med udvidelse til 4 fyldte tønder og fine præmier. 

Missionen

Missionen er at få opsat et Københavnsk kæmpe udendørs marked til fair deltager pris. Et marked som alle kan deltage på, om du er privat, Kræmmer eller virksomhedsejer.

Vores mission er også at få de helt gode gamle markeds værdier sat i spil igen. Men med en blanding af ikke bare cvr registrerede kræmmere og virksomheder, men derimod hovedsageligt de private loppestande der sælger ud af gemmerne.